Maailmahariduspäevade peamine eesmärk oli äratada laste teadlikkust keskkonnateemadest ja panna neid mõtlema oma panusele maailma olukorra parandamisel. 

Esmaspäeval vaatasid õpilased maailmakool.ee poolt pakutavaid filme “Aitäh vihma eest” ja “Madaliku lapsed” seejärel mõeldi ühiselt gruppides küsimusi, mis puudutavad inimeste igapäevast keskkonnakäitumist. Küsimused pidid panema inimesi mõtlema, kui keskkonnasõbralikud ja -teadlikud nad on. 

Teisipäeval õpilased küsitlesid erinevaid inimesi linnas, et uurida, kuidas inimesed meie ümber suhtuvad keskkonnaprobleemidesse. Õpilased palusid luba intervjuusid ka filmida. 

Kolmapäeval pandi kõik videomaterjalid kokku ja õpilased monteerisid lühifilme, mida teineteisele näidata. Lühifilmide vaatamine andis kõigile mõistmise, et keskkonnateemasid on ühiskonnas vaja veelgi enam arutleda ja iga üksiku inimese panus muutuste loomisesse on oluline. 

Õpilased said rohkem teada kliimasoojenemisest ja selle tagajärgedest, harjutati ka suhtlemis- ja arvutioskusi.

Loe veel:

Viimati lisatud postitused: