Projektipäevad algasid esmaspäeval kinoskäiguga, kui käisime vaatamas filmi ,,Emalik’’. Film rääkis 14 aastasest tütarlapsest, kes jäi ootamatult rasedaks ning kuidas see muutis täielikult tema elu. Film tundus päris realistlik, oli inimesi kellele meeldis see film, või siis pani paljugi mõtlema, mis võib noore inimesega juhtuda, kui ta peab varases nooruses hakkama lapse eest hoolitsema. Aga oli ka neid kellele film ei meeldinud ja tekitas palju ebamugavust.

Teisipäeval tegime koolis plakateid ja esitlusi erinevatel teemadel. Teemadeks olid: ,,Laste õigused’’, ,,Laste kohustused’’, ,,14 aastase tüdruku elu peale rasedust’’ ning ,,E – sigaretid’’. Kui kõigil oli plakat või esitlus tehtud, siis presenteerisime neid kõik oma klassi ees.

Seoses E – sigarettidega teeme koostöös õpetaja Taavi Simsoniga slaidiprogrammi kooli infokanalite kaudu edastamiseks, et viia õpilasteni informatsiooni, mis on E – sigarett, mis ained selles on ning kuidas see võib inimese tervist rikkuda.

Kolmapäeval andis meile võimlas loengu Justiitsministeeriumi ametnik, kes rääkis meile täpsemalt laste ja noorte õigustest. Sellega koos näidati meile ka videot, mille kaudu saime aru, et meil on alati õigus „ EI“ öelda ja meil kõigil on õigus privaatsusele. Lisaks saime teada, et kõige suurem osa rikkumistest noorte poolt, on just seotud väärkohtlemisega.

Projektipäevad meeldisid, sest nendel päevadel õppisime eluks väga vajalikke teadmisi. Mõtlemisainet andis see, et üks väike mõtlemata tegu võib muuta kogu Sinu edasise elu.

Kristina Kossas 8b klass

Loe veel:

Viimati lisatud postitused: