7. klasside projektipäevade teemaks oli, kuidas meid ümbritsevad inimesed ja linnaruum meid hästi või halvasti mõjutavad. Vaatasime PÖFF-il Islandi värsket noortefilmi „Ilusad olendid“, mis rääkis neljast poisist, kes olid pärit probleemsetest peredest. Ilma heade eeskujudeta tuli neil kokku puutuda vägivalla, ahistamise, väärkohtlemise ja narkootikumidega. Filmi järel oli kohtumine külalisega justiitsministeeriumist, kes tutvustas meile, milliste probleemidega puutuvad kokku Eesti noored ja kuidas nende probleemide korral abi leida. Iga klass arutas rühmades nähtud filmi üle ja õpilased jagasid üksteisega mõtteid filmi kohta.

Ühel päeval toimus 7. klasside õpilastele orienteerumine vanalinnas, mille teemaks oli „Skulptuurid linnaruumi kujundajana“. Õpilased, kes olid moodustanud 4-liikimelised rühmad, kasutasid äppi Loquiz, et leida üles vanalinnas ja selle ümber asuvad 14 skulptuuri. Iga skulptuuri tuli pildistada ja vastata küsimusele skulptuuri kohta. Koolis valis iga rühm ühe skulptuuri ja tegi selle kohta plakati, kasutades ka linnas tehtud fotosid. Plakatid pandi klassiruumide seintele.

Projektipäevadest jäi kõlama tõdemus, et kui inimestel on kaaslased, kes neid toetavad ja annavad head eeskuju, ja neid ümbritseb ilus ja puhas keskkond, siis läheb neil elus hästi. Tuleb hinnata head, mis meid ümbritseb.    

Loe veel:

Viimati lisatud postitused: