Esmaspäeval alustasime päeva KEAT (Kaitse end ja aita teist) projekti loenguga auditooriumis, kus osalesid kõik 6ndad klassid. Loeng käsitles küberkiusu ja internetiohutuse teemat. Tegelesime küberkiusu teemadega klassiruumis, vaatasime e- tundi “Mis toimub veebis kiusajaga ja mida tunneb kiusatav?” ning täitsime tunniga seoses olevaid töölehti

Seejärel vaatasime ühte päris lugu ERR lehelt Ringvaate alt, kus üks inimene rääkis oma küberkiusu kogemusest. Arutlesime klassiga neil teemadel ja panime kirja oma klassi reeglid, kuidas vältida küberkiusamist. Päeva lõpuks käis klassidega kohtumas ja tutvumas õppejuht Annike Soodla.

Teisipäeval oli teemaks tervislikud eluviisid ja fookusesse võtsime noorte hulgas populaarsed e- sigaretid. Teema sissejuhatuseks vaatasime TV3 saate Laser lõiku e- sigarettidest. Lisaks vaatasime veel ka AK uudistes mõni päev varem eetris olnud uudistelõiku e-sigrettide tarvitamise suurest levikust koolinoorte seas. Peale seda jätkus töö kolme liikmelistes rühmades. Asusime koostama rühmatöödena informatiivseid suuri plakateid, mida saaksid pärast ka teised koolikaaslased lugeda ja seega saaks tõsta meie kooli õpilaste teadlikkust e-sigarettide koostisosade ning kahjulikkuse kohta.

Kolmapäeva alustasime päeva matemaatika ülesannetega, mis olid inspireeritud eilsest e-sigarettide teemast (seotud suitsetamise statistika ja haigestumisega vähki).  Seejärel tegelesime koolikiusamise ja heade suhetega klassiruumis. Vaatasime Kiusamisvaba kooli poolt tehtud e-tundi “Kuidas mina ise saan seista kiusule vastu” . Päeva lõpuks saabusid meile kooli külla mängulist tundi läbi viima Kiusamisest vabaks projekti inimesed. Nendega koos tegime mõned lõbusad grupimängud ja rääkisime emotsioonidest.

Loe veel:

Viimati lisatud postitused: